Z czym łączyć sery?

Z czym łączyć sery?

Deski serów cieszą się ogromną popularnością. Sery świetnie komponują się z wędlinami, owocami, orzechami, a nawet z konfiturami. Dzięki nim można niezwykle oryginalnie podkreślić smak serów i czerpać jeszcze większą przyjemność z jedzenia.

Jak urozmaicić deskę serów dodatkami?

dodatki do serówBardzo często na spotkania ze znajomymi przygotowuję różnego rodzaju przekąski, w tym deskę serów. Bardzo lubię tę formę podania. Używam różnego rodzaju serów, biorąc pod uwagę to, jakie akurat pasują do pitego przez nas tego wieczoru wina. Postanowiłam zatem zakupić dodatki do serów ponieważ postanowiłam urozmaicić ich smak. Do deski serów serwuje się często bagietki, słone krakersy czy różnego rodzaju owoce oraz orzechy. Ciekawym rozwiązaniem jest również podanie miodu. Te wszystkie dodatki są po to, aby podkreślić smaki i konsystencję serów. Bardzo ważne jest, aby dodatki nie zdominowały swym smakiem serów. Mają one jedynie podbijać ich smak, a nie grać główną rolę. Tym razem zdecydowałam się na zakup cytrynowych konfitur do serów. Dzięki ich słodko-kwaśnemu smakowi można wspaniale podkreślić nuty smakowe serów oraz ich specyficzną konsystencję. Niezwykle oryginalny smak konfitur na bazie cytryn wprawił mnie w ogromny zachwyt. Konfitury tworzone są wyłącznie z bio cytryn i wykorzystano do ich wyrobu również skórkę z cytryn. Konfitury o charakterystycznych i wyrazistych nutach będą pasowały do twardych dojrzewających serów. Delikatniejsze, ziołowe smaki konfitur będą idealnie współgrały z serami kozimi.

Te wspaniałe konfitury stanowią również wspaniały dodatek do mięs. Świetnie smakują dodane do herbaty. Jestem bardzo zadowolona z wprowadzenia konfitur do mojej kuchni. Ich wszechstronne zastosowanie sprawia, że dokupię ich więcej, ponieważ lubię różnorodność.