Wizyta w popularnej białostockiej restauracji

Wizyta w popularnej białostockiej restauracji

Wycieczki po Polsce są moją specjalnością oraz ogromną pasją i pracą. Od wielu lat współpracuję z najlepszymi przewodnikami kulinarnymi i recenzuje popularne dania kuchni różnych kuchni. Często bywam w nietypowych miejscach, w których próbuję rozmaitych dań. Moja ostatnia podróż sprawiła, że miałam okazję poznać skarby regionu Podlasia.

Dania w popularnych białostockich restauracjach

popularna restauracja w białymstokuNizina północnopodlaska bogata jest w niezwykłą florę oraz faunę. Bogactwo regionu płynie z okolicznych lasów oraz wspaniałych terenów zielonych, które w większości nie są niepokojone przez dzieło człowieka. Jest to jeden z tych niezwykłych i magicznych regionów, w których realizm magiczny przeplata się z rzeczywistością. Także kuchnia tego regionu bogata jest w naturalne i pochodzące z okolicznych lasów i miejscowości produkty. Będąc na Podlasiu, nie mogłam odmówić sobie wizyty w kulturalnym centrum tego regionu. Polecono mi kilka miejsc, w których mogłam dobrze zjeść. W końcu, po kilku dniach miałam przyjemność gościć w bardzo atrakcyjnym lokalu. Ta popularna restauracja w Białymstoku urzekła mnie przede wszystkim bogactwem składników na talerzu. Specjały, które mi podano były idealnym ambasadorem kuchni podlaskiej. Miałam okazję spróbować wspaniałej kiszki oraz baby ziemniaczanej, popularnie zwanej kuglem. Do mojego stolika podano także wspaniałe kartacze, czyli utarte ziemniaki z faszerowanym mięsem, a także wspaniały i aromatyczny ser koryciński, który od wielu lat stanowi markę samą w sobie. Na deser zjadłam tradycyjnego sękacza, który podobnie jak inne potrawy okazał się być przepyszny i świetnie trafił w moje kubki smakowe. Regionalna kuchnia podlaska, którą mi zaserwowano podczas mojej wizyty zrobiła na mnie ogromne wrażenie, a ja wiedziałam, że moja ocena restauracji będzie bardzo wysoka. Ponadto, jako recenzent kulinarny zwracam także uwagę na inne aspekty w restauracji. Sam lokal był bardzo dobrze urządzony i wyposażony we wszystkie niezbędne akcesoria. Wystrój restauracji nawiązywał do jej regionalizmu i przypominał bardzo sielski kącik, w którym można odpocząć i dobrze zjeść. Obsługa restauracji była na bardzo wysokim poziomie, pracownicy potrafili w sposób szczegółowy przedstawić ofertę lokalu i zachęcić do spróbowania potraw kuchni podlaskiej. Dodatkowym atutem przemawiającym za pozytywną oceną restauracji był fakt, że cała obsługa oraz właściciele lokalu mówili zarówno w języku polskim, jak i angielskim.

Bardzo lubiłam swoją pracę. Podczas swoich podróży często gościłam w wielu lokalach gastronomicznych oceniając różne potrawy z wielu regionów Polski oraz świata. Współpracowałam z wieloma przewodnikami kulinarnymi, w których pisałam recenzje z moich kulinarnych podróży. Ostatnio gościłam na pięknym Podlasiu, gdzie miałam okazję spróbować wspaniałych, lokalnych przysmaków.